Fantastisk kontakt!!

1947596_698334360210963_1454731562_n

Jag hade bara ett mål med dagen och det var att det skulle bli en rolig och bra upplevelse för Berry och resten blev bara en bonus.

Planen inför Berrys debut i rallylydnad var skriven; Jag åtar mig att göra det till en positiv och rolig dag för Berry oavsett vad som händer! För att lyckas med det ska jag ge honom mycket tid på den nya platsen i lugn och ro. Sedan ska vi värma upp med lätta övningar och tokroliga och goda belöningar. Vi ska kliva över bandet med ett leende på läpparna och bara koncentrera oss på att ha kul utan krav på resultat.

Dagen till ära stod regnet som spön i backen och när vi extra tidigt rullade in på Eskilstuna hunddressyrklubb hade bara några funktionärer kommit. Vi invigde Berrys dag med en halvtimmes skogspromenad och när de andra hundarna började fylla på så koncentrerade vi oss bara på att hålla en lugn sinnesstämning. Det gick åt en del mjukost på tub som är ett perfekt hjälpmedel för att bibehålla lugn i stället för att spänna upp sig inför snygga tjejer eller mot tuffa konkurrenter.

När Berry efter en stund började vända blicken mot mig och fråga om det var något kul på gång började jag att belöna kontakten med lek och godis. Ganska omgående talade dock Berry om att han INTE hade tänkt lägga sig ned i det blöta gräset. Men eftersom dagen inte gick ut på att övertala Berry i frågan så gick vi in på banan med noll i förväntan på att klara av de två momenten som innehöll läggande. Vi höll oss till planen att gå in med ett leende på läpparna och med samma leende (och en glädjetår i ögat) dansade vi oss ut från banan och att Berry inte hade tänkt lägga sig hade han visst glömt bort i rena farten.

Känslan att vi hade klarat kvalificerande poäng fanns där men man vet aldrig med rallylydnad, ibland får man avdrag för något som man inte kommer ihåg att man har gjort (eller inte har gjort). Oavsett så var dagens mål uppnått!

Dagens bonus kom sedan på prisutdelning då det ropades upp att Shoestring’s Coffee Berry ”Bertil the man” fått ett kvalificerande resultat på 95 poäng! Vi fick domarkommentaren ”Fantastik kontakt!!”

Nu vilar en trött och jag tror mig kunna säga en nöjd kille tillsammans med supermentorn Sasha. En dag ska Berry bli en rallystjärna som hon 🙂

IMG_9648

Annons