Om Sasha

Sasha betyder ‘the defender of mankind’ och kan både vara ett feminint och maskulint namn. Det kommer ursprungligen från Alexander/Alexandra. Sashas kull skulle börja på S och ha något roligt adjektiv före sig. Sasha fick namnet Supersalta Sasha. Förutom att vi tycker att namnet Sasha är fint så är det lite roligt eftersom vår son heter Alexander och att jag dessutom drömt lite om att någongång ha en boxerhane som heter Bruno, och Bruno accososieras av många med skådespelaren Sacha Baron Cohen :-).

Jag var med när Sasha och hennes syskon föddes så var det extra spännande att se vad som föddes fram! Eftersom det bara blev 2 tigrerade tikar så visste jag att någon av de två skulle kunna vara Sasha men jag ville inte bestämma mig innan de blev lite större. Kashi visste jag ju vem hon var redan efter 2 veckor men det var först vid 6 veckors ålder som vi bestämde oss för den största tiken av de två. Det var svårt att se någon större skillnad på temperament eller så på dem och båda var bedårande söta så det var inte lätt. Eftersom vi i Kashis fall fick den minsta tiken så tänkte vi prova att ta den största den här gången!

Som vuxna är det ganska stor skillnad på de två tikarna Sasha och Sonja som den lite mindre tiken döptes till. Sonja verkar vara lite lugnare och ha lite mer ”intigritet”. Sasha spontan, sprallig och snäll om husse får säga tre ord om henne (även fast han hade ett mindre smickrande ord än spontan innan redigering). Lite av en Ådi 🙂