Om Kashi

okashi3.jpg

Matte om Kashi: 

Hennes namn Okashi, betyder godis, bakverk och delikatess på japanska. Kullen skulle ha ett mattema på O, vilket inte var det lättaste att hitta. Men efter att ha sökt på nätet efter olika matlistor på olika språk så hittade vi tillslut Okashi. Och nog är hon en liten godis allt!

Jag som enbart valde henne på grund av tigerfärgen och teckningen när hon var 1 vecka gammal och pekade ut henne ”live” som två veckors knytte blev glatt överaskad av att träffa henne igen som 5 veckors valp. En riktig tuffing som både visade på kamplust och ett socialt bemötande. Första gången utomhus gick hon ensam från flocken för att utforska världen för att lika snabbt springa tillbaka för att pussas och komma upp i knät.

En knähund som älskar att bita i skägg, säger uppfödaren Pia. Något skägg har vi inte att erbjuda men vi välkomnar henne gärna upp i famnen….

Kashi som vuxen är fortfarande en väldigt aktiv hund med stort föremålsintresse och kamplust. Hon älskar att träna och bjuder gärna på lite extra boxerglädje när det gäller, (tex när matte behöver slappna av lite på tävlingsplan) dessvärre är det inte alltid så vältajmat ur domarens synvinkel.  I det stora hela är hon väldigt okomplicerad, kan vara ensam hemma utan problem och hänga med överallt, fungerar bra med alla sorters hundar och med barn. Fortfarande är det dock väldigt spännande att möta andra hundar och hon kan ha lite svårt att fokusera på matte vi är på lite rörigare platser. Det är enbart en träningssak som vi jobbar på. Hon har en del jaktintresse också. Katter, fåglar och harar gäller det att få syn på innan hon gör det. Men det är inga problem att ha henne lös eftersom hon lyssnar på matte och husse! Kashi är en morsk och självsäker tjej. Buffar ibland åt spöken utanför på kvällarna men skulle gärna kasta sig över vilken främling som helst med pussar. Å andra sidan känner jag mig trygg med henne om jag skulle möta någon ”skummis” i skogen. Jag tror inte att hon skulle backa!

 Även om jag ibland river mitt hår när hon är sådär ”boxerokoncentrerad” så skulle jag inte vilja byta henne mot någon hund i världen, för det är verkligen så att har man en boxer i huset så bara måste man skratta varje dag!

Kashi är frisk och har A-höfter och knän ua
Kashi har känd mental status med skott i ruta 1
Kashi är visad på utställning med bra kritik och CK
Kashi har bra bruksegenskaper
Kashi är en utmärkt familjehund