Året som gått

Det här året har bestått av många veterinärbesök, hopp och förtvivlan, omprioriteringar och ändå många uppnådda resultatmål.

Kashi hade haft ett sår på hornhinnan vilket resulterat i många resor till Strömsholm pga ärrbildning. Jag kan aldrig sluta fascineras av den tjejen som gång på gång lika glad hoppade upp på bordet hos veterinären och lät sig skrapas i ögat för att därefter gå fram till skåpet med godisburken. I mars var hon tillräckligt bra för att ställa upp i sin (förmodligen) sista rallylydnadstävling i Flen med ett kvalificerande resultat i Fortsättningsklass och fick därmed sitt diplom RLDF. Hon tycker inte att det är så roligt att tävla och blir lite låg av alla störningar så steget upp till avancerat känns onödigt att ta.

Januari började annars med ett kvalificerande resultat i avancerad klass med Sasha. Med en retsam felövning slutade vi med 89 poäng och en 7:e placering. I mars tävlade vi i Flen och där fick hon sin titel i Avancerad klass RLDA!

I slutet på mars händer det fruktansvärda att både Kashi och Sasha blir ormbitna av samma huggorm. Ilfart till djursjukhuset då framförallt Kashi försämras snabbt och får påverkad andning. Hon får serum och är också den som får komma hem först efter 2 dagar. Den tredje dagen fick vi äntligen hämta hem Sasha som varit svårt svullen och mått dåligt. Det var en otroligt jobbig tid då de blev så medtagna och vi inte visste om de skulle få några bestående men efteråt. På återbesöket en månad efter, som gick bra, visade jag upp en hårlös vårta som Sasha fått i ljumsken och veterinären bestämde sig för att ta ett prov. Telefonsamtalet efter en vecka bekräftade det värsta. Sasha hade Cancer och måste opereras! Vilken grad det var på Mastocytomet kunde inte fastställas innan operationen och när det väl var dags för operation så blev det stopp igen.. Sasha hade blåsljud på hjärtat och veterinären ville inte söva henne innan en grundlig hjärtundersökning gjorts. Allt blev uppskjutet igen och ledsamheten över att vårens alla planer grusades byttes mot förtvivlan och en enda önskan att Sasha skulle få bli frisk och överleva. Som tur var så var hennes blåsljud av mycket lindrig art och inget som skulle påverka henne framöver. Hur hennes cancer som visade sig vara av grad 2 kommer att påverka henne är det ingen som kan svara på, det ligger latent och kan blossa upp eller inte. Operationen gick bra och även den efterföljande kontrollen av inre organ visade att hon i dagsläget är så frisk som hon ska vara. Så Sashas hela vår och sommar bestod av rehab, operationer och vila men när hon väl blev friskförklarad så var jag mer taggad än någonsin! Hon skulle ju bli rallymästare hade vi bestämt! Och så fick det bli! 3 starter senare blev hon i augusti Sveriges första boxer med mästardiplom i rallylydnad!

Under hösten fortsatte vi träna sök, rallylydnad och så debuterade vi i lydnadsklass 1. Första starten resulterade i klassvinst och ett första pris! Några tävlingar till blev det men inga fler första pris men väl en till klassvinst och en hel del fina moment och delpoäng. Hösten ägnade jag åt Sasha så mycket jag kunde och totalt under året gjorde vi 19 starter och hann med två utställningar och en exteriörbedömning som resulterade i titeln KORAD.

Om hösten var Sashas tid så var vår och sommar Berrys. I mars ställdes han i Kista med Excellent och en 2:a plats i öppen klass. Men årets höjdpunkt var när vi i maj debuterade i rallylydnad med 95 poäng med domarkommentaren ”Fantastisk kontakt”.  Läs mitt blogginlägg här https://toweokashi.wordpress.com/2014/05/10/test/

Med samma höga poäng och en fjärdeplacering tog han sitt andra kvalificerande resultat på Södertälje lokala kennelklubb och sitt sista som resulterade i precis 70 poäng och titeln RLDN fixade vi i juli. Under vår och sommar la vi mycket tid på brukset och framförallt spår. En av höjdpunkterna var brukslägret på Södertälje bk. Vi fortsätter lägga en bra grund och med facit i hand så vet jag att våra kära boxrar kan behöva några år att mogna innan tävlingsmognaden infinner sig så jag har ingen brådska med honom. Vi avslutade året med utställning på Stockholmsmässan och även om resultatet inte var något att hurra för så är världens finaste Berry verkligen det ❤

Det här året har jag fått chansen att utveckla mig själv som hundtränare och instruktör då jag både under vår och höst varit hjälpinstruktör i Rallylydnad på Södertälje bk. Extra förmånligt har jag haft det då jag har fått följa många boxerekipage i och med att jag fått vara rallylydnadsinstruktör på Boxerklubbens Östra lolakområdes läger och även på Shoestring’s kennelträff samt att vi har haft ett flertal träningsträffar både hemma hos mig och på tex Hundhallen i Haninge under hösten.

Jag hoppas att jag har inspirerat några fler att vilja träna och ha kul med sin boxer. Det är inte alltid så lätt men att ta nya tag och inte ge upp får vara årets ledord som jag även tar med mig till nästa!

Uppnådda resultatmål:

Sasha: RLD A, KORAD, RLD M, 1:a pris lydnadsklass 1

Kashi: RLD F

Berry: RLD N

IMG_0030 rally_mästare10881713_866325136745217_9113382779132597550_n

Annons