Allt vi ville och lite till

bett_ret

Vilket utställningssår för Bettan som junior! Utställd åtta gånger med sex CK och ett BIM och ett BIR. Tre klassvinster och tre andraplaceringar. Fyra ”bästa tik” placeringar. Framförallt har hon gått jämnt på årets Boxerspecialer där hon med sina placeringar samlade ihop poäng till en 8:e plats på Peggie Ceders minnespris. Minnespriset tilldelas den vinstrikaste hunden på Svenska Boxerklubbens officiella utställningar under året och att hamna bland de 10 bästa är jätteroligt. Roligast var förstås att hon blev BIR junior på sin första Boxerspecial.

På våren strax efter hennes 1-årsdag debuterade vi i Startklass lydnad med godkänt resultat. Totalt 6 godkända tävlingar har vi gjort och den 21 december så slog vi till med att uppfylla årets mål – att bli uppflyttade till lydnadsklass 1. Målet var högt ställt med tanke på Bettans ålder men tack vare målinriktad träning med träningskamrater och instruktörer så har vi tränat in stabila moment som håller lagom bra trots att det fortfarande är svårt att hålla fokuset fullt ut under en tävlingssituation.

ros
Under våren testade vi även några starter i rallylydnad nybörjarklass. Detta är inget vi tränat för men ett kvalificerande resultat lyckades vi få till. Kanske tar vi upp det igen nästa år.

Något som vi framförallt ska satsa på under 2020 är brukset. Vi tjuvstartade redan under hösten och gjorde två försök i appellen. Än har jag inte hunnit ge henne den spårrutin hon behöver för att klara av störningar i spåren så en bruten tävling och en där hon gjorde en jättefin lydnad har vi hunnit med. Under hösten gjorde hon även ett fint MH med 1.a på skottet.
Den här tjejen hänger med på allt! Vi har bott på hotell, varit på inomhusutställningar och tävlingar, gått på kurser för Kenth Svartberg och Jessica Johansson på Game on Puppy. Gått på kurs i specialsök och mondioring och inte minst varit på ett par läger med boxerskolan. Tack till alla mina inspirerande, peppande och förstående träningsvänner.

spår

Jag vill avsluta den här årskrönikan med att rikta ett stort tack till Elin Lindell, den veterinär som under hösten hjälpt till att hitta en fungerande medicin och behandling för Berry som han fungerar bra på, trots hans svåra knäproblem. För trots allt är det hemma med familjen som vi vill ha den bästa tiden tillsammans med våra fyrbenta vänner.

berry

Annons