Året som gått – önskar er alla ett gott 2016

IMG_1001.JPGÄven detta år kantades av en del veterinärbesök och operationer, var det inte tumörer eller tänder så var det ögon eller bettinfektion. Peppar, peppar så har inte Sasha fått några nya tumörer och Kashis ögon har hållit sig i schack största delen av året. Att boxer någon gång i livet drabbads av sk epulider i munnen är något som man får ta med i beräkningen när man har boxer (smart är även att lägga undan en liten buffert för det också..).

Under hela våren så blev det mycket tävlingar för mig och Sasha och i maj fick vi vårt Lydnadsdiplom i klass 1 lydnad och vi vann även klassen. Vi avslutade även ett år med många rallytävlingar i ett försök att kvala till SM med en 2:a placering på 96 poäng. Sådana resultat hade vi behövt några till för att ta oss högre upp på kvallistan där vi slutade på plats 126 i Sverige. Fortfarande vid den tidpunkten ensam och första boxer i Mästarklass.

Nu la vi om all fokus till lydnad och på två månader under sommaren så fick vi 2 vinster, en 2:a plats och kronan på verket kom på Boxer SM där vi fick brons och vårt Lydnadsdiplom i klass 2! Efter en viloperiod debuterade vi i klass 3 med bra känsla men än så länge inget första pris.

Med Berry gjorde jag under sommaren några starter i fortsättningsklass i rallylydnad och fick kvalificerande resultat. Berry gjorde också ett godkänt doftprov i Nose Work klass 1. Ett jättefint mentaltest presterade han också i oktober med 485 poäng och han fick därmed titeln KORAD. Vi blev klubbmästare i Rallylydnad.

Det har varit dåligt med utställningar i år men de som varit har varit fantastiskt roliga. Först ut var SKK i Västerås där Berry fick CK och blev BIM! En Boxerspecial i augusti där Kashi gick ut som veteran för första gången och där hon fick CK och blev placerad som 3:a. Även Sasha fick ett CK. På årets sista utställning kröntes en drottning när Kashi På Nordic Winner Show i Stockholm blev Nordisk veteranvinnare 2015! Även här med CK och blev placerad som 4:e bästa tik i stor konkurrens efter att ha vunnit sin klass och blivit Bästa veteran. 2 gånger fick vi springa i finalringen då hon och Sasha var med i Bästa uppfödargruppfinalen för De La Pi’s.

Kashi hamnade även med på listan (nr 8) på Svenska Boxerklubbens vandringspris till Bästa Veteran 2015.

Förutom MASSOR av träning tillsammans med stöttande träningskamrater så har året bjudit på en hel del aktiviteter på Boxerklubben då jag dels suttit i styrelsen för Östra lokalområdet samt även var aktiv i lägerkommittén och som instruktör på ÖLO’s årliga läger. En helgkurs för Visby bk har jag också hunnit med. I slutet på året påbörjade jag min utbildning till SBK-instruktör så framöver kommer det att bli lite mer kursande och förhoppningsvis fortsätter jag att inspirera flera att träna och ha kul med sina hundar.

Uppnådda titlar under året:
Sasha: LP1, LP2
Berry: KORAD
Kashi: NORD VV-15

 

Annons