Träning, träning, träning och så lite träning

Vilken härlig hundträningsvecka det här har varit! På Måndagen var vi på Södertälje bk och tränade tillsammans med Ida och hennes två fina flattar. Vi tränade bland annat på momenten i 2:an. Tisdagen tränade jag hemma, uppdelat på två pass efter jobbet. Vet inte vem av mig eller Sasha som var mest taggad.

Onsdagen var det dags för tävlingsträning. Sasha i 2:an och Berry i valda moment från 1:an. Först ut med Sasha som var lite ofokuserad i fria följet, gjorde ett bra läggande och en supersnabb inkallning. Rutan,,, där är vi inte färdiga ännu. Hon springer gärna ut och rundar en kon och stannar. Dessvärre stannar hon utanför konen eller innanför beroende på vilken kom hon väljer att runda 🙂 Fortsatt träning på att springa rakt ut tills jag säger något annat alltså. Apporteringen funkar fint men den här gången var hon lite ouppmärksam och tjuvade när jag slängde apporten. Men eftersom det var träningstävling så fick vi göra om såklart. Tänk om det alltid var så 🙂 Hoppet, även där hade hon fokus åt något annat håll så det blev ett dubbelkommando. Fjärren tog vi kort avstånd och jag valde att slutbelöna direkt efter andra uppsittet.

Berry! Första gången han gick en lång linförighet med kommendering och folk på plan. Superfin ingång på plan, bitvis 10-mäsig position och bitvis 100 % Bertil 🙂 Han vill så mycket och då händer det mycket i den spänstiga boxerkillen. MEN det kommer bli så bra! Läggande under gång ”SMACK” ner i backen. Inkallningen boxersnabb med slarvig ingång pga farten. Ställandet lite vingligt men ändock ett färdigt moment! Hoppet, inga problem men jag valde att belöna innan avslut. Sist en tandvisning, där han ställde sig upp men alla fyra i backen (det ÄR bra för en boxerkille) och glad, viftande svans.

Torsdag, rallylydnadsträning på klubben. Jag körde lite fortsättningsmoment med Berry och hade störningar på marken i form av luddiga gosedjur. Men han har SÅ svårt för det… Med Sasha blev de sedan lydnadsträning. Vi pausar ju med rallylydnaden nu.

Lördag, Prova på Nose Work med boxerklubben i Nykvarns Hundhall. 7 stycken boxer som fick prova på att söka efter godis eller leksak bland kartonger, burkar och krukor. Berry som har tränats in på Eukalyptus fick göra sitt första behållarsök på ny plats. Det gick kanon.

berry_nosework

Söndag, heldagsträning med vår lydnadsgrupp för Camilla. Nu var det full fokus på 2:ans moment och även förberedelser för moment i högre klasser. Vi plockade bort targeten i rutan på Sasha eftersom hon inte har tillräckligt med fart med den i. Vi använde istället utlagd boll och då blev farten bättre. Rakt igenom rutan ska jag träna in. Vanlig träapport går bra så vi introducera metallapporten och varför inte på en gång, hopp, apport? Hon gjorde det som om hon inte gjort något annat!

sasha_hopp_apport IMG_8041

Gruppmomenten testades av, både sittande i grupp och platsliggning med och utan störningar. Moment som jag känner mig trygg i och de gör ju allt mycket mer behagligt. Fjärren fungerar klockrent inomhus oavsett avstånd och oavsett kommando (jag har varvat mellan ”ligg” och ”upp” där ”ligg” är något mer befäst och fungerat bättre bland störningar) men utomhus kommer hon inte alltid i gång. Behöver få ett aktivt och snabbt nedläggande innan jag lämnar henne för att hon inte ska missta det för något ”pausmoment”. Hopp, sitt, hopp funkar men där ska jag även med bollens hjälp få ut henne på ett längre avstånd efter hindret.

Berry var också med under dagen och han fick två pass inomhus och ett utomhus. Kontakt och kontrollerad energi var dagens mål. Nu sussar hundarna gott och jag med snart. Snart ny vecka 🙂

Tack ALLA härliga träningsvänner som jag har förmånen att få utvecklas tillsammans med!

Annons