Vinterrally!

Alla nya inomhushallar som har ploppat upp i Sverige gör att det finns gott om tävlingar året runt även fast man får vara beredd att åka lite längre. Även träningen kan bedrivas inomhus och på torrt underlag. Så i princip hela senhösten och nu in på vårvintern (visst får vi snart säga vårvinter!) så har vi tränat i antingen Hundhallen i Haninge eller i våra inomhushallar på Södertälje lokala kennelklubb. Nu har även en ny fin hall i Nykvarn byggts. Med inomhustävlingar så kommer fördelen att det är torrt underlag men nackdelarna kan vara att det finns gott om störningar i form av andra hundar och människor på en mindre yta.

Min och Sashas första inomhustävling i rallylydnad i vinter var i Kungsör och den lägger vi bara till handlingarna och går vidare. Gick vidare gjorde vi till Stockholms mässan vilket var en jätteutmaning för oss. Vi lyckades få 82 poäng och placerade oss 14/29.

4 januari var det dags för nästa mässa, Husdjursmässan i Kista med allt vad det innebar. Trots att jag gjorde ett riktig klantfel och tog in henne fel i ett moment så fick vi 77 poäng och återigen 14/30.

Apropå lång resa så gjorde vi en riktig turné i helgen på 70 mil. Först upp till Rättvik och gjorde 3 starter. Även där mycket störningar med tre parallella banor. Vi fick med oss en runda på 80 poäng och en på 84 poäng (och så en liten parantes på 68 poäng :-))

På hemvägen gjorde vi Fagersta och trots att jag försovit mig…missat banvandringen och i princip även min starttid så fick vi gå in och köra. Utan uppvärmning och utan att kunna banan så tog vi 86 poäng.

Våra 5 bästa resultat i Mästarklass är nu 88, 88, 86, 84 , 82 . Vi kommer göra en start inomhus i Fagersta den 7 februari men därefter blir det nog dags för utomhussäsong och det känns som att det finns hopp om än bättre resultat när det blir lite mindre störningar. Alla moment sitter men det ska bara klaffa och sitta perfekt när det gäller 🙂 Jag är så nöjd med min tjej. Nu har vi princip börjat en onlinekurs i Grundfärdigheter i rallylydnad så tanken är att vi ska finslipa alla detaljer och positioner så vi får ett snäpp ökad säkerhet i allt vi gör.

IMG_1703

Annons