Träning i ridhuset

I dag packade jag som vanligt in alla tre för att åka på veckans träning i ridhuset. Jag började med Kashi och varvade mellan att köra hela banor eller att belöna ordentligt mellan olika moment. Hon vet ju vad hon ska göra men jag måste jobba med att få upp hennes motivation så att hon inte stänger av helt plötsligt.

Hund nummer två skulle bli Sasha och jag tar ut henne ur bilen, går och kissar henne men har bara en olustig känsla i magen som gör att jag sätter in henne i bilen igen. Hon är själv så känslig för min sinnestämning så det kändes inte rätt att ta in henne och träna men hon blev nog lite paff.

Tog ut Berry istället och bestämde mig för att bara köra kontaktövningar i ridhuset. Det kändes mer kravlöst med honom så förmodligen var det där haken med Sasha fanns i dag. Korta intervaller med fotgående, frivilliga läggande och en hel del stadgaövningar (sitt, stå och ligg) blev det med Berry idag. Svåraste störningen för dagen var ett stycke springande (hårt jobbande) Border Collie men skällande pudel gick bra efter en stund.

Efteråt åkte vi till djuraffären och köpte hundmat och då fick Berry följa med in och han fick till och med kommentarer att han var en riktigt skötsam boxer. Dessvärre har han gått ner ett kg, förmodligen för att jag har haft svårt att få tag på hans vanliga färskfoder några dagar.

I morgon ska jag på föreläsning på Södertälje Bk. Anna Larsson föreläser om Tävlingspsykologi. Ska bli jättekul och kanske kommer jag få tips om hur jag tacklar liknande dagar som idag.

Annons