Inget riktigt blogginlägg

”Bloggar du?”. Den frågan fick jag för en vecka sedan och jag svarade jakande på frågan utan att reflektera. Följdfrågan som kom fick mig att inse att definitionen av att blogga förmodligen inte är samma sak som att sporadiskt sammanfatta när lusten faller på. ” Jag såg bara något från Mydog…måste man klicka sig vidare någonstans?” Njae, möjlitgvis om man är intresserad av mina dagliga föreetelser så är det på Facebook ”det händer” och faktiskt så kan man hitta små uppdateringar även på andra sidor här på bloggen om man klickar sig vidare; resultat och utbildningar tex. MEN jag erkänner någon Bloggare det är jag inte. Jag är ändå glad att det fortfarande finns folk som går in på min sida lite då och då och faktskt så har det här året redan varit väldigt händelserikt på hundfronten.

Normalt vid den här tiden så brukar vi ligga mest i ide men inte i år. I princip varje vecka sedan mitten på december har jag och hundarna tränat Rallylydnad i ridhus tillsammans med ett stort glatt gäng. Jag och Berry har tränat Sök med ett annat glatt gäng en gång i veckan och nu har vi även gått halva inkallningskursen. Många tidiga morgnar har det blivit varje helg men det är så kul att vara aktiv med sina hundar och både de och jag mår så bra av det. Ibland kan jag få frågan hur jag orkar med att ha så många hundar men jag undrar mest hur jag skulle orka UTAN dem?

Husse finns ju också och han passar gärna på att gå på långpromenader när det bara är 2 hundar hemma. Alla hundar går bra att ha lösa men kombinationen Berry och Sasha är ännu inte fullt pålitlig även fast Berry numer har blivit en riktig klippa på att tvärvända när han blir inkallad.

Berry har hunnit bli 1 år också! En så underbar, nallebjörn som tar så mycket plats på alla sätt. Än så länge 30 kg knähund som i dagarna på en stadspromenad lyfte på benet på riktigt för första gången.

Sasha, den supersalta, superspeedade, superduktiga tjejen som fick sitt sista kavlificerande resultat i Fagersta och nu kan titulera sig även RLD F. Nu uppflyttad till Avancerad klass men vi ska pausa lite och ägna oss åt tävlingslydnad under våren och spår. Kanske, kanske blir det någon bruks eller lydnadsstart för henne. Vi ska gå på tävlingslydnadskurs på nystartade Södertälje Lokala Kennelklubb i april och förhoppningsvis blir det läger med Hundtjänsten igen!

Kashi min ängel, fick folk att komma fram till mig efter vår senaste start i Rallylydnad i Fagersta. ”Var det du som hade boxern? ” Vad hände?!” Det som hände (och som nästan alltid händer när vi ska tävla) är att vi utanför banan har en imponerande kontakt och helt felfria utförande och så fort vi går innanför banden så får Kashi en tom blick och har vi tur kan vi med gemensamma krafter ta oss igenom banan (vilket vi gjorde den här gången). Det är inte så att hon gör det så där jättedåligt men kontrasten och förändringen av hennes attityd är så påfallande att även publiken reagerade på det. Kan hända att hon är så känslig för min sinnesstämning? Nåja, vi har nu bara ett resultat kvar för uppflyttning och det tar vi förhoppningsvis i Fagersta den 7 april!

Lite mer saker att se fram emot under våren är utställning i påsk med Berry och Sasha. Sasha ska göra MT och Berry MH. Vi får se om det blir några blogginlägg innan eller om ni får hålla till godo med sammanafattningarna 🙂

Annons