Vilket hundliv

I går så fick Berry simma på riktigt! Kashi simmar så bra själv nu så vi kunde en kort stund låta Berry få simma med. Först när han kom i (Birgitta höll i honom hela tiden) så sprattlade han på rätt ordentligt så att det plaskade och huvudet for från höger till vänster (påminde lite om Stevie Wonder faktisk). Men sen när jag lockade på honom och han koncentrerade sig på att komma till mig istället så slappnade han av och simmade lugnt som han aldrig hade gjort något annat! Vi ska simma 2 gånger i veckan nu under en period. Kvällen ägnades åt Rallylydnad med Sasha på Södertälje bk. Vi har gått igenom alla nybörjarskyltar och fick träna på att sätta upp egna banor. Sashas koncentration är mycket bättre och det är riktigt kul att träna med henne. Även Berry börjar lära sig lite smått, 11 veckor gammal idag. Sitt och ligg tränar vi på när han ska få sin mat men hans paradgren är faktiskt ”gå och lägg dig”, speciellt om han är lite trött så travar han till sin korg och lägger sig så fort jag säger åt honom. Han kommer som ett litet skott när jag ropar på honom också och går fint i koppel. Idag åkte vi till Botkyrka och då fick han vara ute och socialisera sig lite. Det gick bra förutom att han fick tag på en snus! Som tur var så fastnade den uppe i gommen så jag fick ut den innan han svalde den.

I kväll tränade jag med Sasha här hemma med Leffe som publik och han var riktigt impad av hennes fria följ. Oavsett tempoförändringar så höll hon positionen klockrent hela tiden. Hon är en pärla att träna med! Jag blandar lite vanlig lydnad och rallylydnad och det känns som att det är ett bra sätt då det alltid händer något och hon blir väldigt följsam på det sättet.

Jag hade även en liten fotosession med hundarna och fler bilder hittar ni här >>

Kashi är en bra mentor när Berry ska lära sig åka bak i bilen.Kashi är en bra mentor när Berry ska lära sig åka bak i bilen.