Summering av 2011…något sent

Jaha, tänk att två årssummeringar hamnar med bara några få inlägg mellan sig. I det här fallet säger det mer om min brist på uppdatering än brist på händelser. Dessutom har jag flyttat statusuppdateringarna till Facebook istället. Vi får se om jag fortsätter att använda den här sidan mer som en sammanfattande sida eller om den vaknar till liv igen.  Vad hände då under 2011? I slutet på februari började Kashi löpa och straxt därefter följde Sasha på med sitt första löp ungefär 10 månader gammal. Under höglöpet så märket jag att hon fick svårt att kissa och tyvärr hade hon drabbats av vaginalprolaps som ledde till operation och kastration. En cysta på äggledarna upptäcktes också så med facit i hand så var kastrationen det bästa för henne. Sasha fick följa med till mitt jobb i några veckor och fick prova på att vara kontorshund.

I slutet på mars var jag på en föreläsning med Kenth Svartberg som handlade om kommunikation. Den var väldigt inspirerande och motivationen var på topp. I samma veva började jag på en tävlingslydnadskurs med Kashi på Svenska hundklubben. Plötsligt började saker falla på plats och man märkte att hon hade mognat en hel del. Parallellt gick jag på allmänlydnadskurs med Sasha på Södertälje brukshundklubb. Sasha examinerades med MVG på de flesta momenten 🙂

I april ställde jag Kashi och Sasha på en SKK utställning i Västerås. Båda fick excellent och blev placerade som 2:a och 3:dje bästa tik med CK. Sasha slog morsan på sin första utställning. I april åkte vi ner till Lidköpings nationella SKK utställning och träffade halva syskongänget. Deltagande var Sune, Sasha, Sonja och Kashi. Samtliga fick excellent och CK! Sune vann juniorklassen, Sasha och Sonja kom 1:a resp 2:a i juniorklassen. Kashi vann öppen klass. Sune fortsatte och blev 2:a bästa hane och i bästa tik kammade vi hem 2:a, 3:dje och 4:de plats i ordningen Kashi, Sasha och Sonja. Vi avslutade dagen i finalringen med en Best in show 4:a i uppfödargrupp!

Vi fick mersmak och åkte till Borås i juli där De La Pi’s S-kull blev Best in show 3:a avelsgrupp i Borås! Mamma Kashi med barnen Stickan, Sasha, Sonja och Sir alex och alla fick fina individuella placeringar. Dagen innan hade vi haft en härlig kennelträff hos Pia.

2 utställningar till blev det under sommaren en i Norrköping och en i Eskilstuna och det mest minnesvärda var att Sonja knep hem Svensk Vinnare 2011!

Under sommaren gick jag och Sasha på fortsättningskurs i allmänlydnad på Södertälje bk, det var mycket aktiveringar i form av sök och spår. Sasha visade att hon har en fallenhet för spår.

Allt det här sammanfaller med att jag får en ny chefstjänst vilket gör att jag under en längre period fokuserar ohälsosamt mycket på mitt jobb. Plötsligt finns inte många timmar kvar på dygnet att varken hinna eller orka med hundträningen. En söndagskväll i slutet på juli sitter vi och tittar på våra glada och ystra tjejer som springer och busar på tomten. Jag hinner precis säga att vad roligt de har när de är två. Plötsligt skriker Kashi till och hoppar på 3 ben! Det är starten på 8 månader fylld av operationer, många och långa veterinärresor till Strömsholm och rehabilitering. Kashi slet av två ligament och är nu stelopererad och förmodligen förtidspensionerad från allt som har med tävling och utställning att göra.

Sasha fick stå lite åt sidan under hela hösten dels pga av mitt jobb men även pga att all ledig tid gick åt till Kashi. Ett lyckat MH med 1:a på skottet och röntgade A- höfter och fria knän gjorde att jag fick tillfällen att glädjas mitt i all slit med Kashis rehabilitering. Vi avslutade året med att Sasha fick Excellent och blev placerad som 3:a i unghundsklassen på Stockholm hundmässa 2011.

2012 har börjat med operation av Kashi för att plocka bort skruvar och plattan i benet och nu försöker vi sakta och försiktigt återgå till ett normalt boxerliv med okopplade promenader och bus. Lite spår och rallylydnad ägnar vi oss åt som sysselsättning. Det samma gäller för Sasha som är riktigt rolig att träna med! Hon är så positiv och har en riktigt vass spårnos. Dessutom har hon fattat det här med apporter. En Boxerspecial har det blivit för Sasha som slutade med en 2:a placering i unghundsklassen och om några dagar börjar vi på rallylydnadskurs på Södertälje bk. Som tur är så har jag äntligen lyckats hitta balansen mellan jobb och fritid vilket gör att jag återigen kan njuta för fullt tillsammans med mina boxertjejer, och som grädden på moset så kommer snart lilla Berry in i våra liv!