Första getingsticket…

Lite bilder från våra första dagar!

Sasha stod och grävde på en liten hög av gräs och jag vände upp och ner på det som jag trodde var ett fågelbo, tyvärr visade det sig att det var ett getingbo! Jag började skrika och puttade bort Sasha därifrån innan jag sprang därifrån med en liten vettskrämd Sasha i hasorna. Stackarn lyckades få ett stick på tassen men verkar inte speciellt berörd av det. Det ligger precis där hundarna ska gå och göra sina behov…och dit lär ju ingen av oss våga gå på ett tag! Nu måste försöka få bort de där uslingarna på något sätt.

Annars fungerar allt jättebra! Med passning efter mat, lek och sov så har vi sluppit pölar och högar inomhus med ett fåtal undantag (läs..när husse sköter passningen). Vi har ju sån tur med vädret så de kan ju vara ute nästan hela dagarna. Vi har varit i Mariefred på riddardagarna så man kan säga att hon får en ordentlig inskolning i social miljöträning :-). Hon är väldigt oberörd men blev lite skrämd när hon gick förbi en högtalare som någon just då drog igång för fullt. 30 sekunder senare var hon oberörd igen. Kashi som inte är helt bortskämd med att vara på offentliga platser skötte sig utmärkt hon med! Låg och vilade avslappnat trots massa folk, hundar och stoj runt omkring.

Jag passar på att träna dem lite en och en. Kashi har fått apportera lite metallföremål och Sasha har jag mest klickat för sitt och för ögonkontakt. Ute tränar vi på kom. Sasha är en riktigt självständig liten dam och som även kan visa en hel del attityd när man busar med henne!