Tävlingslydnadskurs på SHK

Det ska börjas i tid….om det ska hinna bli några resultat i år. Så vi trotsade regn och isblandad träningsplan för att påbörja årets första kurs. Mestadels hade vi teori där vi först presenterade oss och våra mål och därefter pratade om vad vi tyckte att vår hund uppfattade som störningar och vad vi själva uppfattade som störningar.  Under kursens gång så är det tänkt att vi ska jobba med det som vi behöver för att vi ska komma bättre rustade till tävlingsplan. Många av hundarna kan redan momenten i sig men behöver bli säkrare i alla sammanhang. Instruktören, Mikael Ivanov, jobbar enbart med belöningstränig och tillåter inga koppelkorringerar eller dylikt och lägger fokus på att få hunden att jobba för belöningen. Vilken belöning som just min hund tycker bäst om fick vi i läxa till nästa gång att rangordna 1-3.

Väl ute på plan fick en och en visa var man stod. Kashi och jag visade upp ett perfekt exmpel av vår linförighet när den är som sämst, vilket i och för sig är bra med tanke på vad kursen går ut på! Sista sträckan fick vi kontakt och hon visade att hon visst kunde om hon bara vill. En näst intill perfekt inkallning fick vi dock till och Micke gillade att hon höll farten ända fram till ingången. Det sista vi visade var ett ställande under gång som gick hyffsat.

Generellt det vi alla gjorde var att vi rättade oss efter hunden istället för att låta hunden rätta sig efter oss. Jag tror att kursen kommer att bli jättebra eftersom den är så inriktad på våra speciella problem och att vi kommer att jobba med riktig störningsträning i grupp. Dessutom är jag fullt medveten om vad jag vill förbättra hos mig själv.  Jag vill få bort att jag går och lockar och pockar hela tiden och ska försöka eftersträva att bli den där superroliga människan som man bara gör ALLT för 🙂 hur många andra roliga saker som händer runtomkring. Det är rätt konstigt hur man fungerar egentligen…jag anser mig rätt så påläst när det gäller hundträning, har gått på bra kurser för bra instruktörer under hela Kashis uppväxt, har lagt ner hyffsat mycket tid på träning och ÄNDÅ gör man alla de här typiska felen som man gör. I år ska jag banne mig kamma till mig!