Tid för träning

Matte om träning:
Jag är inne i en intensiv jobbperiod just nu och har dessutom varit sjuk under den samma. Det har därför inte blivit så mycket träning som planerat. I söndags åkte vi till klubben och tränade, lite lojjare än vanligt tyckte jag att hon var men jag är nöjd med att vi gjorde vår första ”riktiga” platsliggning över 1 minut och med hundar på båda sidor. Dessutom med störning då det vara andra ekipage som tränade straxt intill. Det gick jättebra!

Loj var hon inte i dag dock när jag tränade hemma. Riktigt på hugget och det vill säga bokstavligen….hon höll på att hugga fingrarna av mig efter belöningen. Körde lite klicker med positionen och några riktigt bra inkallningar bla. Tyvärr höll myggen på att äta upp oss så vi fick gå in och fortsätta. Där tog jag fram apporten. Hon griper bra och håller men släpper innan loss kommandot. Provade några gånger att kasta apporten och hon hämtar och lämnar den MEN hon dödar den först vilket inte är så bra. Får vänta lite med det där så att det inte blir en ful ovana.

Avslutade med lite fjärrdirigering, sitt, stå, ligg. Brukar gå bra men idag gick det halvdant hon ville gärna komma närmare mig hela tiden.