En trött hund

”Platsliggning” i nerförsbacke

Matte om träning:
I dag hade vi kursavslutning på Bellas aktiveringskurs. Temat var inlärning men vi skulle också repetera de två andra gångerna. Vi började med lite problemlösning i valvet kombinerat med lite godissök. Hjärnan gick på högvarv och hon fick jobba ordentligt. Läskigast var när jag bad henne gå och ta en godis mellan väggen och en väggskiva. Det var trångt och hon skulle bli tvungen att backa ut. Med lite pushning så gick hon in med hela kroppen. Hon gav sig inte fast hon tyckte att det var lite läskigt.

När det var ”inlärningsdags” så tog Bella fram en låda och vi skulle göra ”100 saker man kan göra med en låda”. Helt enkelt se vilka beteenden Kashi bjöd på och klicka för det som vi sedan bestämt var målet. Först var det nosa på lådan, sen var det nosa lite längre, följt av en tass i lådan, bita i lådan, lyfta lådan, vända på lådan och sist två tassar i lådan. Det gick så bra så Bella frågade om jag klickat in henne på Svenska språket, för allt Bella nämnde gjorde hon direkt efteråt 🙂

Sen var det då mening att vi skulle gå igenom lite lydnadsmoment med Bailey som störning… Bailey var lite väl lockande så jag fick springa och gömma mig ett par gånger och försökte göra mig så rolig jag bara kunde. Det funkade så pass att hon höll sig vid mig och vi kunde närma oss Bailey något men någon 100 %-ig kontakt kan vi ju inte tala om :-). Bra träning i alla fall. Några inkallningar provade vi på men Kashi var så trött så hon la sig ner mest hela tiden så fort hon fick chansen och inkallningen var som vanligt med fart men ingångarna vågar jag inte ens tala om…det var nog flest på höger sida. Vi avslutade lydnadsdelen där och gick mot spåret som jag lagt tidigare. Meningen var att jag skulle lägga ett spår med spetsvinklar som ett M. Jag vet nog hur ett M ser ut men jag tror nog att Bella undrade när vi väl skulle gå spåret. Några vinklar var det i alla fall och trots att jag klantade mig och höll emot på helt fel ställe (jag litade inte på hunden helt enkelt) så tog vi oss igenom spåret (och snåret) och hittade slutapporten. Som vanligt inget som Kashi brydde sig speciellt mycket om..hm måste jobba lite på det. Hon har ju föremålsintresse men inte speciellt mycket när hon spårar.

Jackpottbelöningen var sen lek med Bailey! Ja de fick jobba lite tillsammans också. Bilder kommer snart!

Tack Bella för en MYCKET innehållsrik aktiveringskurs och tack för presenten och hundgodiset men det var ju du som skulle ha en present!