BIS 2:a och en 4:e placering i Rookielydnad!

Matte om träning:
En lyckad dag när vi tävlingsdebuterade på SHK trots att det blev lite småstressigt. Utställningen och lydnadstävlingen gick parallellt och jag hade startnr 3 i lydnaden och startnr 8 i utställningen som började en halvtimme före. Jag tajmade in det så ”bra”så att när jag gick ut ur ringen så ropade de upp mitt nummer på lydnadsplan. Det var bara att byta koppel, slänga på mig västen och på väg bort mot planen matade jag Kashi med godiset jag hade kvar och slängde bort bollen som jag hade i fickan… det var en uppvärming som hette duga det. Nåja, jag hann ju aldrig bli nervös i alla fall. Fast å andra sidan vet jag inte vad jag ska skylla på annars då tävlingsledaren sa åt mig att ta några extra andetag då jag vimsade i väg åt vänster när han sa att jag skulle åt höger. Jag har inte hunnit titta på filmen ännu och analyserat vår runda men nedan är momenten och de betyg vi fick med kommentarer i kursivt. Inom parantes är mina egna kommentarer.

Presentation: Reste sig lite (inget som jag märkte) 9

Linförighet: sträckt koppel. Extra kommandon (började dåligt men efter språngmaschen så fick vi bra kontakt).  5

Platsläggande: ua 10

Hopp över hinder:  Går ut för långt. Sent sättande. (Kändes hyfsat) 6

Inkallningen: Lång sväng vid ingång. (Kom som ett skott men hann inte riktigt med att stanna i tid…) 8

Platsliggning med störning: ua 10

Helhet: plockig och orolig (jag eller hunden?? 😉 vet faktiskt inte riktigt vad han menade men det kanske klarnar efter att jag sett filmen) 6

Slutresultat: 4:e placerad (av 10 st) och Godkänd med 131 poäng!

Sen började då väntan på Unghundsfinalen eftersom vi hade fått HP och blivit klassvinnare. Favorit i repris alltså. Solen var stekande hela dagen och när finalen startade hade vi stått på en fotbollsplan i 5 timmar. Vi var något trötta och röda i ansiktet. All trötthet försvann när den spännande gallringen av 16 hundar först blev till 8 och sedan räknades ner och vi tillslut fick en hedrande 2:a placering av alla  dagens unghundar!

Dagens kritik: 14 mån tik. Mycket välbyggd för sin ålder. Korrekt huvud. Stark benstomme. Stark rygg. Bra länd och kors. Bra bröstkorg. Rör sig väl. Härligt boxerglad.

Bilder från Rookieklassen

 Bilder från utställningen