Generalrepetition

Matte om träning:
Vi har tränat på ganska ordentligt den här veckan med tanke på att vi ska tävlingsdebutera nästa helg. Alla moment sitter men den stora utmaningen är ju alla störningar som kommer att vara. Jag har ju aldrig sett en Rookieklass överhuvudtaget och än mindre gått ett helt program själv så det var skönt att vi hade kurs idag så att jag fick möjlighet att gå programmet.

När vi skulle börja så hade jag inte hunnit värma upp Kashi något och hon var inte speciellt intresserad av varken mig, godis eller bollen. Men det är väl ungefär så hon kommer att vara på tävling så det var bara att köra.

Första momentet är att jag ska gå in på plan och hälsa på tävlingsledaren och Kashi ska sitta ner vid min sida. Det gjorde hon bra.

Sedan är det linförighet, där fick jag aldrig riktigt någon kontakt med henne så det blev en hel del extra kommandon osv så där nollade vi.

Därefter var det ligg, då var jag tvungen att säga till två gånger…. men annars ok.

Inkallningen som annars aldrig är några problem, kom hon först in på fel sida! Fick en 5:a på det.

Hopp över hinder gick smärtfritt, tror att jag fick en 9:a där.

Platsliggning med störning fick vi en 10:a på!

Helhet 7.

Kommer inte riktigt ihåg siffrorna på allt men det var ju bara lite ungefärligt. Förhoppningsvis får vi lite poäng även på lördag.

Tränade mest på linförigheten/fritt följ resten av passet med hjälp av både godis och bollar. Mest koncenterarade vi oss på att ordet ”fot” betyder ögonkontakt. Attans vad bra det kan gå bitvis. Tänk om man skulle få till det när det gäller. Vi avslutade med att Kashi fick leka med en Jack Russel. Det var mest springa och jaga och Kashi hade ingen chans att hänga med i svängarna :-). I morgon är det avslutning på spårkursen.