Het på gröten

Matte om träning:
Kashi var minst sagt speedad under gårdagens spårkurs. Vi la 3 korta (ca 50 steg) spår var och sedan efter ca 1 timme så gick vi våra tre spår på raken. Medan vi väntade på varandra så gick vi en liten promenad med några av de andra hundarna och Kashi drog i kopplet och flåsade och ville helst springa fram och tillbaka. Otroligt enerverande. Satte tillbaka henne i bilen för att hon skulle coola ner sig lite. När vi sen skulle gå våra tre spår så kom hetsen igen. Det var starter som vi skulle träna på och jag hade fullts sjå att få henne att vänta medan jag selade på, hon skulle bara iväg. Första spåret gick hyffsat, de andra två blev bara sämre och sämre. Sista spåret fick jag backa tillbaka till spåret för hon drog iväg åt helt fel håll, började tugga på pinnar och var allmänt vimsig. Hon tog antagligen slut eller så kunde hon bara inte riktigt koncentrera sig idag. Alla slutapporter hittades men med en del hjälp. Hon började och avslutade bra på samtliga men två av spåren tappade hon i mitten (eller valde ett annat spår).

In i bilen en stund och mer väntan på de andra. Efter en stund tog jag ut henne igen och tränade lite lydnad på parkeringen, och då var hon verkligen med på noterna. Vi bytte till oss en ny leksak, ett gult gummihundben, som hon bara gjorde ALLT för. Läggandena var rekordsnabba men hon hade inte riktigt ro att ligga kvar allt för länge.

Genomgång sedan när alla gått klart sina spår. Alla har utvecklats mycket tyckte instruktörerna.

Hann med en morgonträning innan jobbet idag. Körde mest linförighet och lite fritt följ som gick mkt bra (tack vare gula benet). Imponerande var också att hon låg kvar i det blöta gräset idag. Hon brukar var lite känslig med att bli våt om magen…. En riktigt bra inkallning fick vi till, full rulle och så vända i luften och hamna i en perfekt position! Ibland så! Lite komiskt var när jag hade stoppat undan gula benet och lekte med en pinne som jag kastade iväg så rusade hon först efter pinnen för att sedan tvärvända och sätta sig i fotposition istället 🙂