Rookiekursen

Matte om träning:
Nyss hemkommen från Rookiekursen. Tyvärr missade vi en timme för jag hade glömt bort att det var framflyttat. Jag missade platsliggning och hopp fast det tog jag igen efter kursen var slut. På kursen fick vi träna inkallning igen. Kashi var bara tvungen att ta en extra lov innan hon kom in till mig….Andra gången gick det bätttre.

Därefter tränade vi lite linförighet och sist då några hopp. I Rookieklassen så ska man gå fot fram till hindret, kommendera hopp och möta upp hunden på andra sidan och fortsätta fot tills man till sist stannar. Vi provade tre gånger och det gick jättebra. Avslutade sen med en platsliggning med 4 andra hundar. Det enda var att hon la sig ner på sidan av rumpan men annars så låg hon kvar trots att en av hundarna reste sig. Mycket bättre fokus och mindre upphetsning generellt idag. Dessutom kommer hon tillbaka till mig de gånger hon försöker sticka och busa istället och det känns skönt.

Nu på kvällen tog vi några minuter med klickern (måste ju äta upp alla godsaker vi inte hann med på kursen). Började med apporten. Hon tar den nu vid min sida men tycker inte att det är så roligt. Fortsatte sedan med lite kontaktövningar med godis på tassarna tex. Satte mig sen på golvet utan någon direkt plan och väntade ut henne för att se om hon bjöd på något beteende. Kändes lite hopplöst, men plötsligt tog hon ett steg bak och då tänkte jag ”aha! backa”. På bara ett par minuter hade jag sedan en hund som backade 4-5 steg innan klick och godis!