Något från veckans träning

Matte om träning:
Onsdag
I dag började jag att träna med apporten. Jag tänkte att jag skulle öka tiden för hållandet innan hon fick belöning. Började först att klicka för gripandet. Tyvärr har hon börjat slå till apporten med tassen så jag fortsatte med att själv hålla i apporten och sträcka fram den. Hon griper men vill inte hålla längre än ett par sekunder. Hon blev lite frusterad och började gnälla när jag slutade belöna men jag tycker inte att vi kom nämnvärt framåt. Börjar jag dra lite i apporten så biter hon tag i den. Detsamma är om jag kastar den eller ber henne hämta den lite i farten då håller hon den så länge hon är i rörelse. Konstigt nog så slår hon sällan till den med tassen om man gör på det sättet heller.

Därefter körde vi lite ställande under gång. Man märker hur fort de glömmer när det inte är riktigt befäst. Jag backade lite i träningen och gick själv baklänges och låtsades kasta kamptrasan bakom henne. Efter några gånger kunde jag gå vanligt och hon stannade på stå. Lite trevande dock.

Torsdag
Knöt kopplet runt magen (på mig) och gick på en promenad med snabba vändningar och tempoväxlingar. Fick bra följsamhet och kontakt.

Fredag
Började utomhus med fritt följ, några inkallningar och  läggande under gång. Inkallningarna var supersnabba men den första gången hade hon helt glömt bort att det skulle vara en ingång så hon satte sig framför mig. Visade med handen gång nr 2 och tog sedan bort den hjälpen gång 3.  Provade ett läggande under gång i snön utan speciell framgång….. på gräs gick det dock bra. Jag hade torkad lever som belöning. Vi avslutade med ”backa” och SOM hon backade!

Senare när vi lagade mat (kroppkakor med korv och skinka i…) så passade jag på att utnyttja korvsnutten som blev över. Tog fram apporten och idag höll hon den mycket längre. Fortfarande kommer en tass då och då innan hon griper. Bäst går det när jag kastar apporten någon meter, då tar hon den direkt och kommer tillbaka. Men antingen släpper hon apporten tidigt eller så lägger hon sig ned och börjar tugga. Jag provade att höja min hand med en godis i så att hon lyfte huvudet mot den och då höll hon kvar. Jag klickertränar med apporten så jag låter det inte gå allt för många sekunder innan jag klickar och hon släpper. Men det går helt klart framåt. Avslutade lite med fotövningar och extern belöning i en skål. Hon var lite otålig och blev lite frusterad med smågnäll. Korven kanske var för god eller så har jag börjat kräva mer av henne.