Jag har hittat ”det”!

Matte om träning:
Det gäller att hitta någon bra motivation för hunden, något som den gör allt och lite till för. Jag har hittat ”det”! Mitt första problem är att jag inte riktigt vet vad ”det” är, och mitt andra att jag nog inte ens VILL veta det. ”Det” som var dagens mest åtråvärda sak när vi tränade bestod av en frusen klump som Kashi hittat i skogen. ”Det” kan vara allt från en blomlök (där ligger mitt hopp) till en död fryst råtta. Nåja, det som göms i snö kommer fram i tö och något töväder var det inte frågan om idag så jag utnyttjade den otroligt följsamma boxern till att träna ”fot” och ”fritt följ”. Hon var helt fantastisk trots att hon ibland blev lite väl taggad vilket yttrade sig bla i att baklänges hoppa runt mig ett par varv för att komma i rätt position…. hon gjorde helt klockrena sidoförflyttnigar och blicken var fastnaglad i mig när vi gick ”fritt följ”.

Nu ligger ”det” kvar där ute och beroende på hur påskvädret fortsätter så får vi se hur länge vi får vänta innan vi får svaret på vad som är det vinnande konceptet.

Zingo har varit här två kvällar i rad och de har verkligen busat och sprungit av sig. Zingo har sitt egna grabbiga sätt att ”busa” på och Kashi har inte förstått att hon ska vara fin flicka och säga ifrån så man får passa lite på dem…

spoke.jpg

zingokashi.jpg