Utställning….eller kanske utvisning

vacker1.jpg 

Nu är vi hemma igen efter en helg uppe i Dalarna med matte och husse. På lördagen var vi på utställning och det var bara boxer så långt ögat kunde nå. Apropå ögon så kunde jag knappt mina tro, när min gammelmatte plötsligt kom! Och Signe hade hon med sig, och gammel lillmatte. Jag blev jätteglad och se dem alla fast Signe blev mest sur på mig. Hon hade visst varit med om en tråkig händelse på en utställning så hon var lite på sin vakt. Nåja, vi kan nog leka någon annan gång.

Annars låg jag mest i min bur och sov men jag fick springa lite i ringen också. Första rundan blev jag så uppspelt så jag ville bara galoppera efter de andra hundarna. Jag glömde helt bort att jag skulle trava fint bredvid matte. Matte hängde i kopplet och min fina guldkedja skar in i halsen så att jag fick hosta. När domaren skulle titta på mig så stod jag fint och hon fick till och med titta på mina tänder utan att jag ålade mig allt för mycket. Sen travade jag fint bredvid matte så gott jag kunde tills jag var tvungen att hosta lite till. Kanske var det den goda levern som fastnade lite?

Domaren sa att jag såg valpig ut och att jag bitvis inte sprang så kraftfullt med bakbenen och så tyckte hon inte att min nos var tillräckligt kraftig men allt skulle lösa sig med lite cykling och med tiden…. För första gången fick jag inte fortsätta springa något mer den dagen. Matte såg lite snopen ut men jag är lika glad för det. Signe kom 2:a i sin klass.

Jag fick träffa Elinor och så Buffys matte AnnaP. Buffys matte bjöd på jättegoda bullar och finska pinnar till både matte och mig!

När vi kom hem till stugan så fick jag busa på tomten. Den är jätterolig att springa på fast nu fick jag inte lov att springa ut på isen längre.

Snart kommer det komma ut massor med kort både från utställningen och andra på mig. Matte och husse tog över 1000 kort med sin lånade kamera. Så ni som var med på utställningen kommer säkert dyka upp i mitt galleri snart.