Testar kamera…

boll3.jpgboll2.jpgboll.jpg

Matte om träning: 

Tack Olle för att vi får låna din kamera när vi ska på Boxerutställning i Grängesberg i helgen. Vi måste förstås träna lite innan så vi lär oss lite finesser. En Nikon D50 är det för de som är intresserade… Själva funderar vi på att köpa en Canon D450. Så mycket bilder som jag tar och bara några blir bra. Med en boxer som objekt så gäller det att ha snabb kamera om man ska hänga med i svängarna. Jag vet inte hur många suddiga boxerstreck jag har på min dator, och svansar som ”simmar ur bild”.

Som sagt, i morgon bär det av till Dalarna. Vi har ju stuga i Ludvika så vi stannar där hela helgen, barnfria till råga på allt…

I tisdags vi var förresten på Brukshundklubben för andra gången. Träffade Olle och mallen Zingo och tränade lite fot, lite fritt följ samt hopp. När vi först kom dit så var det lite gnälligt på båda hundarna och de ville nog helst leka om de hade fått. Så när jag satte henne framför hindret -som var ett högt brukshinder- så undrade jag om hon verkligen skulle hoppa och komma till mig eller tvärvända och springa till Zingo. Lyckligtvis gjorde hon det förstnämda. Däremot tappade jag fokus på henne för en sekund efteråt så då passade hon på… Det tog säkert en halv minut innan hon lyssnade på mig och slutade rusa runt Zingo i 190. Ni har säkert kännt den där frusterande känslan när man ropar STANNA, KOM, HIT, NEJ i alla möjliga tonarter helt utan respons…. Jag tror nog att det var Stanna och Sitt som tillslut gick in.

Nåja, sen provade vi lite fritt följ runt Zingo och det gick bra, jag fick till och med stopp på henne i precis rätt ögonblick när hon var på väg en andra gång. Hindret tog vi en gång till och det slutade bra det med. Något som inte gick bra var dock läggandet. Hon vill INTE ligga i det blöta gräset. Kul var det i alla fall att komma iväg tillslut. Det är ju så otroligt viktigt att träna bland andra hundar.

När vi var klara tyckte Ove att hundarna skulle få hälsa på varandra. Smock sa det när bringorna slog i hopp och så började hälsning a lá boxer….Ove bara skakade på huvudet och mumlade något om helgalen hund.