Torsdagsträning

Matte om träning:
Så var vi då på Södertälje Syd igen för lite social träning. Idag var det främst större hundar med, ett par Grand Danois, flera Dobermann, Schäfer, Rottwailer mfl. Vi gjorde samma runda som förra torsdagen och jag tycker att hon har godkänt fokus på mig trots all störning runt omkring.

Den här gången bestämde jag mig för att köra inkallningen fullt ut. Tänk er en stor parkering och en stor ring med alla hundarna. Matte lämnar busboxer sittandes med hundar bredvid och framför sig…..matte ställer sig mellan två andra hundar…sväljer en gång och ropar: Kashi hiit! Busboxer RUSAR fram till matte och sätter sig bredvid med ögon som säger: Godis hiit! Matte ser löjligt mallig ut och låtsas som om att det var självklarast i världen att utgången vart så lyckad.

Den avslutande platsliggningen var inte så rolig den här gången, efter 1 ½ minut satte sig Kashi upp och undrade varför hon måste ligga ner när grannen strosade omkring. Hon la sig dock igen när jag sa åt henne men hon var spänd som en solfjäder och kollade runt omkring sig hela tiden. Lite kallt om magen var det nog också…