Social träning

Matte om träning:
Nu kom vi äntligen iväg på torsdagarnas sociala träning i Södertälje Syd. Det är helt enkelt en instruktör som varje torsdag samlar ett gäng hundar i alla dess storlekar och utbildningsnivå för att träna lite socialt. Det var allt från en Chihuahua till Grand Danois och åldern från 5 månader till 14 år! 5 månaders åldern stod Meya för och de var också matte Lindas förtjänst att jag tog mig dit tillslut. Jag har alltid gillat konceptet men som sagt jag har bara inte tagit mig dit. SÅ nyttigt var det!

Vi började i led att gå från parkeringen ner till en perrong. På vägen skulle vi gå över ett övergångsställe, då var det sitt och vänta på ok som gällde. In genom dörren var det samma sak. Nerför en brant, jättelång trappa skulle hunden gå bakom. Meya blev såklart buren ner för. Väl nere på perrongen fick vi träna på sitt, sitt kvar, ligg och följa John i hundled med hundmöten och allt. Några körde inkallning. Jag valde dock att hålla kvar i snöret. Sen prommis igen, den här gången tog vi hissen upp. Kashi satt så fint i en hiss fullproppad med andra hundar och människor.

Vi fortsatte med sitt och ligg övningar i hallen och därefter gick vi snabbt igenom vänthallen och ut igen. Väl ute skulle vi balansera på cyckelställen. Det såg ut som betongsuggor ungefär. Vi avslutade sedan på parkeringen med flera övningar, mkt hundmöten, lite inkallning samt en 2 minuters platsliggning. Totalt höll vi på i 1 ½ timme och det var verkligen jättenyttigt.

Jag är otroligt stolt över Kashi som höll sig i skinnet hela tiden och bitvis hade full fokus på matte i denna helt nya situation för henne!