Duktig NÄSTAN jämt!

På mattes och min morgonpromenad så fick jag gå lös nästan hela tiden. Det är lite jobbigt för jag kan inte springa och nosa och busa runt då för jag måste gå alldeles vid mattes sida hela tiden. Men jag har märkt att om jag tittar på henne så får jag godis! Då blir det lite roligare. I skogen fick jag ha koppel igen och då passade jag på att nosa ordentligt. Det är mycket djur som har sprungit i skogen före mig så då vill jag gärna se vart de har tagit vägen. Matte tycker att det är konstigt att jag bara springer förbi alla älgpluttar men hon förstår inte att det faktiskt är älgen jag är nyfiken på och hans spår fortsätter ju förbi.

1 gång fick jag faktiskt vara lös i skogen också. Matte satte mig framför ett nedfallet träd, släppte mig och sa hopp och sen ropade hon hopp när jag var på andra sidan och då hoppade jag tillbaka och satte mig vid hennes sida. Godis? Självklart!

Ok, så långt var alla glada och vi traskade hemåt, jag lös bredvid matte. Plötsligt ser jag  att det kommer en bil…matte verkar lugn och säger åt mig att sitta så det gör jag lika lugnt då. Men plötsligt när bilen är alldeles bredvid oss så ser jag lillmatte sticka ut ansiktet och ropa ”Heeej Kashi!. Jag känner hur matte snäser något och blir som ett åskmoln men när bilen rullar förbi KAN jag inte hålla mig utan rusar efter. Jag hör inte hur matte skriker stanna men bilen verkar göra det för den stannar efter ett tag. Matte är VRÅLARG och skriker åt mig att komma och det känns som det liksom är bäst att göra det. Jag kommer och sätter mig vid hennes sida. Godis? Nepp. Matte sätter koppel på mig och går muttrande hem.

Mattes kommentar:
Kashi skötte sig exemplariskt hela promenaden när hon var lös och när jag såg bilen med svärmor och ungarna i så tog jag det som ett perfekt tillfälle att träna på att låta henne vara lös trots att det kom en bil. Tyvärr hade jag inte någon stenkoll på barnens agerande så det blev minst sagt lite tokigt. Det är INTE så bra för Kashi att tro att nu kommer det en bil med lekglada småmattar i som jag kan hoppa upp på eller springa efter… Nä, så nu får det bli några arrangerade träningstillfällen med husse och bilen och så hoppas vi att både Kashi och lillmatte lär sig något 🙂

Här är en länk till Kashis nya kompis Meya som kommer från Hundar utan hem.