Avslutning på tävlingslydnadskursen

cimg1223.jpgMatte om träning:

I dag var sista gången på kursen och vi skulle visa upp alla moment och få tips och råd på hur vi skulle träna vidare. Vi började med linförighet och där kände jag att jag inte riktigt fick kontakt med Kashi mer än korta stunder. Hon var väldigt fokuserad på att lukta på marken…kanske är det snart dax för hennes första löp? Vi har iof inte tränat speciellt mycket på att gå längre sträckor och Elinors råd var också att fortsätta träna sitt med kontakt och starter med bibehållen kontakt.

Läggande under gång är något som vi har tränat mer på och som hon normalt tycker är lajbans. Just under vår lilla ”uppvisning” så gick det inte riktigt lika bra så där som det bara gör hemma, ni vet 🙂 Men hon visade att hon förstod poängen i alla fall.

Ställande under gång gick hyfsat. När jag skriver bra och hyfsat och sådana där saker så får ni se framför er en hel del extrahjälper och säkert ett och annat dubbelkommando men det är sånt som vi ska jobba bort framöver.

Apporten får vi träna vidare på som Elinor utryckte sig :-). Hon griper apporten och håller den gärna om man knatar på men att sitta ned med apporten har visst samma innebörd för henne som ordet ”loss” har för mig.

Inkallningen gick super, snabb som katten (eller boxern) kommer hon in och där ska jag bara få bort min handrörelse vid ingången. Äh, stryk ordet ”bara”…..det finns nog en hel del saker till vi kan finslipa på..

Hopp! Attans vad stolt jag blev över min tjej. Hon har hoppat över ett hinder ett fåtal gånger i hela sitt liv och med full höjd på hindret så hoppade hon och kom in och satte sig vid min sida som hon inte hade gjort något annat.

 Tandvisningen. Kanonbra, som Elinor skrev i protokollet. Och kanonbra är det faktiskt för min boxertjej att STILLA sittandes hålla sig i skinnet och låta Elinor lyfta på läppen. Kanske ett av de svåraste momentet för en överglad toka?

Platsläggandet gick också mycket bra. Vi körde ju inte full tid eller speciellt långt avstånd men hon låg så fint och titta på mig hela tiden. Inte ett boxerryck på hela dagen  trots många chanser när hon varit lös.

Kursen är som sagt slut men utbildningen och vägen mot tävling har bara bara börjat. Jag vill återigen tacka Elinor på Hundtjänsten för en mycket bra och motiverande kurs!