Kurs nr 5

Matte om träning:

Vi missade tyvärr förra gången då de bla tränade på ”Stå”. Vi har ju fuskat lite med utställningsträning då vi använt det kommandot så det sitter ganska bra. Fast det är ju lite nytt att jag traskar vidare och hon ska stå kvar förstås.

Den här gången skulle vi träna på apporten samt hopp över hinder. Vi började med apporten eftersom det är viktigt att hundarna värmer upp en stund innan så att de inte sträcker sig. Det finns massor av sätt att lära in apport på säger Elinore och det sätt vi tränade på var att låta hunden ta apporten och sedan på en gång hålla oss i rörelse med apporten i munnen. Som steg två skulle hunden kunna sitta och hålla kvar apporten i munnen, vilket är det som krävs i lydnadsklass 1. Kashi hade inga problem med att vandra omkring med apporten i munnen men när hon satte sig så spottade hon ut den på en gång för då tyckte hon nog att hon skulle få godis.  Men vi fick till det ett par gånger i alla fall.

Sen var det dags för hoppet. Första gången gick jag bredvid och sa hopp när hon hoppade, men andra gången satte jag henne framför hindret och gick och ställde mig på andra sidan och ropade ”hopp”. Hon hoppade och kom fram till mig som om hon inte hade gjort något annat!

Därefter fick vi träna på det vi behövde. Vi hoppade hindret en gång till, sen tränade vi lite ”ställande under gång”. Jag använde bla en boll som jag skulle kasta bakåt 9 av 10 gånger. Den 10:nde gången skulle jag bara låtsas kasta bollen och på det sättet få henne att frysa till.

Nästa gång är sista gången! Då ska vi gå igenom alla moment och Elinore ska kolla av hur vi ska träna vidare.