Kurs nr 3

Matte om träning:

Jag skrev ju inget om förra gången, men kort sammanfattat så tränade vi snabba läggande, fritt följ (funkade bra tills Kashi fick syn på Sigge och drog…..) och hopp över hinder. Det var så kallt och blåsigt så vi försökte röra på oss så mkt som möjligt. Kashi var arbetsvillig och glad och speciellt läggandet fungerade bra.

I dag då…solen sken men trots att det var barmark hemma så var det inte fallet på vår träningsplan. Fullt med snö som var mer spännande än matte. Vi skulle börja med inkallning och Elinor berättade att hon brukar dela upp det i fler delar. Först sitt och stanna kvar, därefter farten i inkallningen och sist loven vid föraren och fotpositionen. Kashi ville inte sitta still i början så det var det jag fick koncentrera mig på. Normalt sett inget som hon brukar ha problem med men i dag fungerade inte något speciellt bra. Även i den här övningen fick hon ett ryck och drog iväg till de andra hundarna, rakt på en av de andra hundarna som så klart blev sur och tryckte ner henne i backen..med svansen mellan benen rusade hon därifrån men ville inte riktigt komma till mig i alla fall. Jag tror att jag blir lite låst vid hur jag ska bete mig när hon drar, det blir nog så att jag försöker locka på henne och göra mig rolig så att hon ska komma till mig när jag kanske istället ska ropa stanna eller nej?

Nåja, sen tränade vi linförighet och det gick väl sådär det med. Läggandena var inte heller roliga, antagligen pga snön för hon vägrade lägga ner armbågarna de flesta gångerna. Ett par klockrena fick vi in i alla fall. Sen skulle vi träna på platsliggning, men samma visa där. Kashi ville inte ligga ner helt enkelt.

När vi kom hem och hon sprang lös på tomten så provade jag att kalla in henne med ”hit”  och 2 gånger gjorde hon helt klockrena inkallningar och satte sig fint vid min sida! Hon kan när hon vill tjejen!