Mot nya mål

Matte om träning:

Nu har vi börjat en kurs i tävlingslydnad även den för Elinor på Hundtjänsten i Tullinge. Morgonen bjöd på årets första snö som ganska snabbt regnade bort. Som tur var så hade vi uppehåll under kursen. Vi var tre boxrar (bla Alex från valpkursen), en Collie och en Cane Corso. Siban Sigge kommer med nästa gång.

Elinor började med att gå igenom skillnaden på allmänlydnad och tävlingslydnad och vikten av att ha olika kommandon. Sedan fick vi börja med ”linförighet”. Här är kontakten A och O så det var det vi skulle koncentrera oss på. Efter en liten stund fick jag en bra kontakt med Kashi trots alla hundar runt omkring och vi tränade vidare på att få in raka sättande.

Collien och matte fick sedan visa alla moment som ingår i lydnadsklass 1 och Elinor berätta lite om vad domaren tittar på. Därefter fick vi träna på att få hundarna till fotposition när hunden tex är framför en. Det blev även dagens läxa. Vi fick även i läxa att träna på starter. Alltså att ha kontakt med hunden och att den börjar gå när jag man startar med vänster ben med bibehållen kontakt. Sitter de två momenten så har man mycket gratis säger Elinor.

Vi fick regelboken med oss hem med uppmaningen att möjligen glutta lite på de högre klasserna men att hålla fokus på lydnadsklass 1 🙂

Efter kursen så fick Kashi leka med Alex. Det är så roligt att titta på hur två boxer leker med varandra. De är verkligen lika! Det finns bilder i galleriet från kursen men främst på Alex och Kashis lek. Det finns även ett nytt album från Kashis första snöupplevelse.