Mattes händer….

Matte om träning:

I dag var jag och Kashi på öppet hus på Svenska hundklubben i Södertälje. Det var många hundar där eftersom det var avslutning på några kurser men tyvärr hade inga fler än jag hittat dit till det öppna huset. Nåja, jag och Ove som är instruktör (och ägare till bla Zingo som Kashi har lekt med ett par gånger) gick på promenad med hundarna. En till synes enkel övning som i mitt fall slutade med sönderdragna händer och nya insikter om att min hund DRAR som en oxe (eller törs jag säga som en boxer?…). Hon som är van att få busa med Zingo förstod inte alls vitsen med att knalla en runda och lyssna på fågelsången. Vi tittade även lite på Ove när han tränade Zingo i bla fritt följ med hjälp av en dummy istället för godis. Kashi fick ärva Zingos dummy och den var himla kul. Fungerar också som motivation för Kashi men hon blir lite väl taggad. Sen fikade vi lite och efter det tittade vi på en agilityavslutning. Det mesta vi försökte träna på var att sitta lugnt och inte hoppa fram till allt och alla. Hon kan sitta fint och sedan helt plötsligt så häver hon sig fram mot någon och med sina nu 18 kg så känns det rätt bra i händer och armar. Det känns lite hopplöst och lite som att vara tillbaka på ruta ett.

En liten sammanfattning om hur duktig min lilla hund annars är:

Sitt, ligg och stanna kvar. Självklart tränar vi inte så långa stunder.  Väntar på varsegod innan mat och innan man går in från promenad. Väntar på kommando och kommer vid inkallning när man går ute i skogen i långlina. Ligger innanför dörren och väntar när vi är på kortvisit hos folk. Kommer oftast på inkallning när hon är lös. Säger oftast…för det här är en sak som jag känner att hon har börjat tetsta gränserna på…. Vi har tom tränat lite på läggande under gång.

Så vad vill jag säga med det här….till mig själv; att jag har en jätteduktig hund som behöver komma ut mer och träna bland störningar för att bli lika duktig då…..och att vi behöver en  massa hjälp på vägen….och ett par handskar..