Valpkurs nr 4

Matte om träning: 

I dag hade Kashi inte alla fyra tassarna på jorden allt för långa stunder i taget. Men det är väl som Elinor säger, att Boxrar har inbyggda fjädrar under tassarna. Vi klarade i alla fall läxan och visade ”snurr” och ”kryp”. Att både sitta och ligga kvar fungerade också bra. Sen skulle vi träna på hundmöten…..vi vimsade alla omkring så hundmöten i en hel gröt blev det. Nåja, nu ska vi bara hem och försöka leta reda på några offer att träna hundmöten på.

Därefter var det min tur att springa! Elinor skulle hålla Kashi och jag skulle göra mig så fånig jag bara kan (en av mina bästa förmågor) och ropandes försöka hetsa Kashi att vilja komma till mig när Elinor släppte. Det gick galant!

Vårat absolut största problem är att ta sig till och från träningsplanen…Kashi drar för kung och fosterland för att komma till de andra hundarna. Jag hamnar ju aldrig riktigt i den situationen annars så när jag ska korrigera det genom att vända och gå åt andra hållet så fungerar det inte riktigt…dragningskraften är för stor och jag kommer liksom aldrig fram till  målet på det sättet. Jag måste försöka bryta det innan utställningen annars riskerar jag att hon blir bedömd som boxern med världens längsta hals (och blåaste tunga)…..