Valpkurs nr 3

Matte om träning:

Dagens övningar började med att Ellinor skulle försöka provocera fram ett felaktigt beteende så att vi skulle få träna på ”Nej”.  Hon gick fram och förväntade sig att Kashi skulle hoppa på henne så att jag skulle få korrigera detta. För en gång skull så satt Kashi bara och tittade storögt på mig och var lydigast i världen så den gubben gick inte.

Nåja, vi behöver ju inte vänta allt för länge för att sådana situationer ska uppstå i det dagliga…så vi kommer nog få träna på det!

Sedan fick vi en och en gå runt de andra hundarna med bibehållen kontakt. Det gick ganska bra.

Sen repeterade vi sitt och stanna kvar, det går jättebra och jag har börjat med att hon nu ska sätta sig bredvid mig och inte framför. Vi provade även ligg och stanna kvar, men där nöjer vi oss med att bara ta ett litet steg ifrån och sen tillbaka.

Elinor pratade lite om skötsel och om vikten av att hålla valparna varma. Hon pratade även om hur bra hundarna läser varandras och människors kroppspråk. När vi ska vara ledare för hunden handlar det inte om dominans utan att vara en bra lärare! Hunden vill förstå oss och vi måste bara vara tydliga med att visa vad vi vill.

I läxa till nästa gång ska vi träna in ett trick. Syftet är förstås att träna på kontakten och att ha roligt med sin hund!

I det stora hela var Kashi annars lite gnällig och ville gärna mest till de andra valparna. Den här gången lät jag inte henne hälsa på dem efteråt heller, vet inte om det skapar för stora förväntningar.

På lördag ska hon  i alla fall få träffa Heinz igen och busa lite, sen åker vi iväg på semester, först till Dalarna och sedan ner till Småland. Nytejpade öron har hon också. De har hållt sig fina men nu såg jag att ena örat började resa sig lite och vi måste ju vara fina till utställningen 🙂