Valpkurs

Matte om träning:

Eftersom Kashi surar för sina tejpade öron så får väl jag berätta om gårdagens valpkurs :-). Instruktören heter Elinor och driver Hundtjänsten. Det blev en liten grupp av två deltagare den första gången pga några olyckliga omständigheter med de övriga valparna. Förhoppningsvis är de ”fit for fight” nästa gång! Så det blev bara Kashi och den 6 månader gamla Rottweilern Tessi.

Vi pratade om belöning och sedan fick vi träna på att gå fint i koppel. Först vimsade Kashi hejvilt och drog i kopplet, allt för att komma till Tessi. Jag var ju förberedd på att det självklart inte skulle gå lika bra som hemma men det kändes förstås lite hopplöst. Efter en stund började vi få kontakt och då gick det bitvis jättebra!

Sedan var det dax för sitt och stanna kvar. Sitt är inga större problem med och hemma kan hon stanna kvar när jag går bort några meter. Här nöjde vi oss med att bara ta ett steg ifrån och sedan tillbaka.

Vi avslutade med att Kashi och Tessi fick leka en liten stund. Tessi var ju så mycket större än än Kashi så det tog en stund innan hon blev sitt vanliga kaxiga jag! Tyvärr missade vi att filma precis när Kashi hoppade upp på och ställde sig på Tessis rygg!

Annars så finns det nya foton i galleriet.

cimg5771.jpg