Klicker

Matte om träning:

Vi fortsätter att träna med klicker och det går bra. Man ser tydligt att Kashi reagerar på klickljudet och förväntar sig godis. Oftast får hon sin mat som belöning men även lite hundgodis också. Det är förstås lite mer smaskens. Sitt och ligg och lite inkallning är det vi leker fram. Även att gå fint i koppel med hjälp av klickern.

Vi har även börjat ”ensamträna” lite smått genom att gå in i andra rum eller gå ut på gården. Hon leker vidare eller går och lägger sig så hon verkar vara väldigt trygg. Även om hon vaknar när vi inte är i samma rum så blir hon inte ledsen. Den första veckan började hon gråta så fort hon vaknade och inte såg någon av oss. Jag var väldigt noga med att aldrig lämna henne ensam i början och jag tror att det är viktigt att de får känna sig trygga och att det blir lättare då. Vi får se!

Den 28 juni ska vi börja på valpkurs! Det är en privat anordnare som har stor vana av Boxer och eventuellt skulle det vara 3 små boxrar till på kursen. 

I dag tog vi lite kort brevid vallmon som precis slagit ut. Bilderna finns i galleriet. Det har varit lite passande för Kashi har suktat efter knopparna ett bra tag.

Annons