Träning

Matte om träning: 

Nu har vi lite smått börjat ”träna” på små saker. Att sitta vid dörren när kopplet ska på och av samt torka tassarna när vi kommer in sitter jättebra. En liten kontaktövning har vi gjort ett par dagar. Antingen med godis eller leksak. Den går ut på att godis/leksak läggs framför henne, väntar på att hon ska titta på mig och då släpper vi henne. Det förstod hon på en gång!

Hon är ofta lös på tomten men det gäller att jag hela tiden är med och är lite extra rolig så kommer hon springandes. Det fungerar oftast att springa åt andra hållet eller gömma mig bakom husknuten. Att gå fint i koppel fungerar också bra. Idag gick vi en liten promenad på kanske 50 meter. Bortåt gick hon alldeles vid min vänstra sida hela tiden – såg helproffsigt ut 🙂 men när vi vände så fick hon syn på min skugga och skulle anfalla den hela tiden.

Hon går själv och lägger sig i sin bur på dagarna och i sin korg brevid vår säng på nätterna.

Social träning har vi haft i går på bilbesiktningen, både bilturen dit och sedan att sitta och vänta i en bullrig bilhall och prata med lite okända människor. Inge problem med något av det.

Idag, ny biltur till Odal, fick följa med in i affären gick fint brevid hela tiden trots mycket folk.

Jag ska inhandla en ”klicker”. Det är inget som jag har använt tidigare men är väldigt nyfiken på.